Мъж от пазарджишкия квартал „Изток” е задържан заради посегателство над лекар от „Спешното отделение” при МБАЛ-Пазарджик. Случката се разиграла снощи малко преди 22.00 часа в помещение на отделението. Двама посетители имали спречкване с охранител от болничното заведение, който им направил забележка. Разпрата обаче се разгорещила и виждайки случващото се дежурен лекар от „Спешното отделение”  изразил своето възмущение. Той подкрепил  действията на охранителя. Тогава единият от афектираните мъже нанесъл удари на лекаря. Незабавно на мястото пристигнал дежурен автопатрул при полицейското управление в Пазарджик. Униформените задържали нападателя, който се оказал 34-годишният С.С. – жител на пазарджишкия квартал „Изток”. За радост медикът не е сериозно пострадал. По случая е образувано бързо полицейско производство, съобщиха от полицията.

Тридесет и осем годишният медик  няма сериозни травми, но е решен да съди своя нападател за обида и нападение над длъжностно лице.

Инцидентът е станал  снощи около 21.50 часа, след като пред Спешното отделение пристигат трима мъже с лек автомобил, с който докарват починал  свой роднина.Близките на  60-годишния мъж видимо изглеждат в нетрезво състояние и са агресивни. По това време в отделението има 7 пациенти, а извън него около 10 придружители. Те стават свидетели на грозните сцени, които се разиграват пред отделението.  Д-р Николай Недялков преглежда болен , когато чува силни викове и крясъци. Излязох да видя какво става, след като видях на камерата , че някакви хора се опитват да свалят мъртъв човек, разказва д-р Недялков. Посрещнат  е от  близките  с думите : „Ти какъв доктор си. Ела да го спасиш. Само бой заслужавате“

Лекарят казва, че ще прати санитар с количка и се връща да прегледа пациента в отделението. След като излиза отново, за да провери какво се случва, е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да го убият. Синът на починалия мъж тръгва да раздава правосъдие и да се саморазправя с д-р Недялков. Само един ме нападна. Успя да ме удари няколко пъти по ръцете. Мелето беше съвсем кратко, защото той едва се държеше на краката, а и охраната се намеси. Аз успях да напистна паник бутона, колеги и пациенти са подали сигнал и на тел. 112.“, разказва д-р Недялков. При пристигането на полицията  тримате мъже са се разпръснали. Малко по-късно 34- годишният   нападател обаче е бил задържан и отведен в РУ-Пазарджик.

Лекарят не е  сериозно пострадал. Има само отток  на едната ръка. Той обаче е категоричен, че ще съди своя нападател. Охранителните камери на болницата са успели да заснемат цялото нападение.

Само в рамките на два дни това е втори подобен случай.Ден по-рано друг починал мъж на 76г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.

Лекарите от Спешно отделение се обявиха срещу подобни действия . Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.

Ето как са нападнали лекаря в Спешна помощ (видео)