На 18 и 19 февруари в Карлово ще отбележат 147 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Общината  е подготвила възпоменателна програма, в която са включени културни и образователни събития, посветени на най- великия българин.

По този повод Кметът на Карлово е изпратил покана до Йордан Младенов- кмет на Община Пещера с която го кани на 13 февруари от 17.00 часа да присъства на представяне на ръкописа „Кой предаде Левски?“. Срещата ще се проведе в зала „Васил Караиванов“ в сградата на Общинска администрация. Предвидена е среща- разговор с Румен Манов и проф. Пламен Павлов. Кулминацията на събитията е на 19 февруари.

В 09.00 часа в храм „Св. Богородица“ ще се отслужат Архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола. В 11.00 часа на пл. „Васил Левски“ ще започне възпоменателен митинг-поклонение, като ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Левски. Ще тръгне и шествие до родната къща на Апостола. В 12.00 часа в Национален музей „Васил Левски“ ще бъдат обявени резултатите от студентския конкурс за есе „Васил Левски – диалози във времето, диалози с времето“.