Новоизбраният Адвокатски съвет встъпи в длъжност днес. В залата на Адвокатурата се състоя тържествен водосвет, отслужен от, секретаря на Архирейското наместничество, протойерей Стефан Йорданов в присъствието на целия съвет и председателите на Дисциплинарния съд и Контролния съвет. Той предаде и благословение от Константийския епископ Яков, като пожела на адвокатите винаги да служат на справедливостта и да защитават слабите. Здраве, късмет и много клиенти за цялото колегия са останалите пожелания от свещеника.

Председателят на Избирателната комисия адвокат Янчо Дрянов обяви окончателните резулати от избора на колегията. Според броя на събраните гласове за председател още на първи тур със значително мнозинство бе преизбран адвокат Кирил Александров. Членове на Адвокатския съвет са – Иван Главчев, Илия Колчев, Йордан Аршинков, Виолета Ценова, Чавдар Чавдаров и Стоян Бабачев. За председател на Контролния съвет е избран – Васил Икономов, а за председател на Дисциплинарния съд – Александър Чалъков.

По време на първото заседание на Адвокатския съвет бе освободена една адвокатка от колегията, но мястото ѝ, незабавно бе заето от новоприет адвокат. Така броят на колегията се запазва – 314 души в областта служат на хората в името на справедливостта.