12 домови кражби са разкрити при Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, проведена под наблюдението на Прокуратурата в гр. Пазарджик, в с. Черногорово

Днес бе проведена Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Черногорово. В нея участваха екипи от сектор „Криминална полиция“, полицейски и младши-полицейски инспектори и автопатрули от сектор „Охранителна полиция“ към РУ на МВР-Пазарджик.

Проверени са 99 моторни превозни средства, 105 лица, съставени са 22 фиша и един акт за установяване на административно нарушение. В хода на Специализираната полицейска операция са разкрити 12 домови кражби, за които са образувани досъдебни производства. Извършителите са четири лица, осъждани многократно. Те са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои на четиримата мъже да им бъдат повдигнати обвинения и да бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Престъпленията са извършени в четири села на територията на община Пазарджик и на община Лесичево. Допълнително е разкрита и още една домова кражба, извършена  от непълнолетен младеж, като преписката ще бъде изпратена в Районна прокуратура – Пазарджик.

Акцията е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В полицейските действия участваха екипи от сектор „Криминална полиция“, полицейски и младши-полицейски инспектори, автопатрули при сектор „Охранителна полиция“ на районното управление.

Разкрити са 12 домови кражби, за които са образувани полицейски производства. Установени са извършителите – четирима от същото село, с множество криминални прояви и присъди. Задържани са за срок от 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Престъпленията, извършени от тях, са на територията на 4 села от общините Пазарджик и Лесичово. Допълнително е разкрита и домова кражба, извършена от непълнолетен, като преписката ще бъде изпратена в Районната прокуратура Пазарджик, допълниха от полицията.