Шефът на РИОСВ – Костадин Гешев откликна светкавично на подадените сигнали за нарушения от страна на водачите на два буса, които разпиляваха отпадъци в околностите на пазарджишкото село Синитово. Още сутринта той се е срещнал с кмета на селото, за да се информира за нерегламентираните сметища. От полицията пък е била изискана информация относно регистрацията на превозните средства.

Първият от случаите – с белия бус, действително е бил уличен в нерегламентирано изхвърляне на отпадъци през неделния ден, но вторият е бил осъществен през миналата година, стар запис е бил изпратен на медиите. Независиомо от това, тъй като става дума за нарушение, случаят също ще бъде проверен.

Открит е собственикът на белия бус, а в момента полиция снема показанията на притежателя на возилото, за да бъде изяснено дали той лично или други лица са извършили нарушението.

При всички случаи ще има развитие и санкции заяви Костадин Гешев в отговор на нашите въпроси. В рамките на ден или два ще стане ясно кой и защо си е позволил да наруши закона.