Отлично представяне за състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” на провелото се вчера в Хасково Зонално първенство по Бадминтон за юноши и девойки под 15 години.  В местната спортна зала „Спартак“ в съревнование с над 120 юноши и девойки, участващи в дисциплините единично, двойки и смесени двойки, Соня Цокова се класира първа на единично девойки, като на финала победи друга състезателка на клуба Рая Пашова.

Така двете момичета окупираха първите две места на единично девойки, а преди това се справиха с изключителната конкуренция от Хасково и Първомай. Двете състезателки – Соня Цокова и Рая Пашова на двойки девойки финишираха втори. На финала загубиха след много оспорван двубой от двойка от Хасково. Рая Пашова и Адриан Симеонов са пети на смесени двойки, а Адриан Симеонов е пети на единично юноши и двойки юноши с партньор от Първомай.

Много добро класиране записаха и състезателите на клуба от Спортното училище – Кристина Ангелова и Валари Кръстева. Кристина финишира девета единично и на пето място с Валари Кръстева на двойки, което ги класира за финалите на Държавното първенство под 15 години.

Добро класиране предишния ден направиха и по-малките – под 13 години. Ученикът на Спортното училище Кристиян Пашов финишира девети единично, а Кристиян Пашов и Василен Гълъбов на двойки момчета също са девети в конкуренция с над 70 момчета от зона “Южна България”, което им донесе и класиране за финалите на Държавното първенство за възрастта.