Тази година Пазарджик ще бъде домакин на Мача на звездите, който ще се състои на 22 март. Седемнадесетото издание на събитието се организира от Българската федерация по баскекбол, в партньорство с Община Пазарджик, както и спортни медии. Това стана известно днес по време на пресконференция в Гранд – хотел „Хебър“ в областния град, предстоящият Мач на звездите бе представен от кмета Тодор Попов, президентът на БФБ – Георги Глушков и председателката на „Пазарджик спортува“ – Ренета Камберова.

„След кратко обсъждане решихме, че датата 22-ри март е най-подходяща за провеждането на съботието, което искаме да носи и елемент на шоу, за да може почитателите на баскетбола в нашия град да почувстват тръпката от играта, но и да вземат участие в спортния празник, който ще видим. Баскетболът засега остава малко назад, но имаме причина за това. Нямаме голяма зала, в която да тренират баскетболистите. За всички, които ни познават е ясно, че ние не правим полвинчати работи. През тази година ще изградим нова спортна зала, а догодина вече можем да мислим за развитието на баскетболен клуб с марката „Хебър“. Налице са и детските школи в които вече тренират над петдесет деца…“ – заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Общината получи благодарности и от председателя на баскетболната федерация Георги Глушков, който подчерта, че събитието има седемнадесет годишна история, а също така, че е много впечатлен от факта, че в Пазарджик залата винаги е пълна с публика. Той благодари на кмета Тодор Попов за насърчителните дейности по отношение на спорта.

„За нас е огромна чест да бъдем домакини на събитието, ние искаме възраждането на баскетбола в Пазарджик, сред нас е и треньорът Мирослав Марков, който се занимава с детската и юношеската школа. Нашите възпитаници вече са носители на поредица от купи и заслужават адмирациите ни. В самия ден – 22 март публиката ще има възможност много лично да се включи в събитието, като ще издам една от изненадите. На лотариен принцип ще поканим трима души от публиката и който от тях успее да вкара кош от средата на залата, ще получи парична премия от 1000 лв. Засега в тайна ще остане водещият на Мача на звездите, но е ясно, че празникът ще започне в 11 ч. Както всички останали спортни събития в нашия град и това ще бъде с вход – свободен“. – заяви Ренета Камберова.

„Искам само да добавя, че това наистина при нас е традиция и аз смятам, че ако караме хората да плащат входни такси това ще се отрази насемейния бюджет, ако цялото семейство иска да посети едно спортно събтие, още повече ако го прави всяка седмица. Това е мотивът ни да не слагаме входни такси. Приходите от тях ще бъдат символични, а така публиката има достъп до всичко, което се случва в света на спорта в нашия град.“ – подчерта Тодор Попов.

В хода на пресконференцията стана ясно, че с оглед на факта, че през тази година Пазарджик е Европейски град на спорта, домакинството на събитие от национална величина е отличен начин да покажем както спортната си база, така и местните спортуващи в баскетболния ни клуб деца и младежи.

Преди големият Мач на звездите, които ще бъдат разделени на два отбора – българи и чужденци, ще се състоят и аматьорски игри, като тази година те ще бъдат разделени на отбори – Североизток срещу Югозапад.

След това ще има и множество игри с публиката, а вторият за деня мач е националният отбор за юноши U17, който това лято ще участва на Световното първенство през юли в София.

Същинският Мач на звездите ще стартира в 17 часа.

Още сега можете да влезете в страницата на събитието и до 2 март да изберете кого искате да видите в спортна зала „Васил Левски“ в деня на настъпването на пролетта.

Всеки може да гласува на allstar.basketball.bg по веднъж на ден, за да подкрепи баскетболистите, които иска да гледа на шоуто в Пазарджик.