По искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ц.С., на 33 г., за това, че за периода от 27 януари 2020 г. до 11 февруари 2020 г., в с Черногорово, обл. Пазарджик, след като е повредил прегради, здраво направени за защита на домове, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – озвучителна уредба и телевизори, всичко на обща стойност около 4 000 лева, от владението на трима собственици, без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1  във вр. с чл. 195, ал. 1  във вр. с чл. 194  във вр. чл. 29 във вр. чл. 26 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е бил задържан при Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на ОД на МВР – Пазарджик, проведена на 14 февруари 2020 г.

Установено е, че обвиняемият Ц.С. е извършил кражба на вещи – телевизори и озвучителна уредба, от три къщи в с. Черногорово. Той е влязъл в домовете след като повредил прозорци и врата.

Определението на Районен съд – Пазарджик може да се обжалва пред Окръжен съд – Пазарджик.

Припомняме, че спрямо други трима извършители на кражби от къщи в с. Черногорово и с. Пищигово, обл. Пазарджик, задържани при Специализираната полицейска операция на 14 февруари 2020 г., също е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда.