Около 13:45 часа вчера в РУ-Чепеларе е получен сигнал от горски инспектор към РДГ Смолян за това, че при извършен обход по пътя за село Забърдо, общ. Чепеларе, на 3,4 километра от главен път, разклон за местността „Халпач“, землище на с.Забърдо е установено ремарке със смолянска регистрация, натоварено с 54 броя трупи от дървесен вид „бял бор“ и „смърч“ с диаметър между 18 и 50 см. и дължина 4-5 метра, които са без поставена контролна горска марка.

След подаването на сигнала на мястото пристига и товарен камион „Ман“ със смолянска регистрация, управляван от Ю.И. на 30 години от гр.Сърница, обл. Пазарджик. Камионът също е бил натоварен с 52 броя трупи от дървесен вид „бял бор“ и „смърч“ с диаметър между 25 и 50 см. и дължина 3-4 метра, които са без поставена контролна горска марка и без превозен билет.

Общия брой на трупите е 106 с обща кубатура около 31.14 куб.м. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна  оперативна група на РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.