Спецпрокуратурата е арестувала и жената, с която от години живее бизнесменът Васил Божков – Елена Динева. Двамата нямат брак, но повече от 25 години са спътници в живота и в бизнеса.

Елена Динева е обвинена в помагачество в престъпната група, ръководена от хазартния бос.

Екипи на столичната полиция са пристигнали на домашния адрес на бизнесмена Васил Божков, който е в неизвестност и се издирва с международна заповед. На място има екипи на “Криминална полиция“, както и цивилни полицаи. В момента текат претърсвания и се изземат документи.

Арестуваха жена ми. Нямам информация къде е сега. Може би е върната, може би е в ареста”, каза тази сутрин Божков в екслузивно включване по телефона в ефира на БТВ и уточни, че при претърсванията „нищо не е взето от офисите”. „Нещата по обвиненията не могат да ги намерят в офисите”, каза той.  Не е ясно как ще постъпи сега Божков -дали ще се върне ли в София да спасява любимата си Ели или ще стои на безопасно разстояние от България?

„Как да се върна при това положение? Даже аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват веднага и какво ще стане с мен в ареста, не знам, заяви бизнесменът.

До този момент няма други засегнати членове на неговото семейство.

Васил Божков има син – Антон Божков, който е женен за една от дъщерите на Стефан Софиянски – Ива.

Припомняме, че вчера прокуратурата и МВР влязоха в офиса на Божков на ул. „Московска“ в София, Национална лотария и Държавната комисия по хазарта.

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение.

Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.