Община Пазарджик въведе нова система за обработка на сигналите от гражданите. Вътрешната система е разработена от екип от млади местни IT специалисти специално за нуждите на Община Пазарджик и обединява сигнали от граждани, получени по различни начини. Тези сигнали се адресират до съответните служители и след решаването на проблема се връща отговор до подалия сигнал.

“Винаги съм държал да имаме обратна връзка с гражданите и те да могат да подават сигнали, да дават мнението си по отношение на градската среда  и за всичко, което ги вълнува, защото най-важно за едно управление е то да отговори на очакванията на хората. Това създава доверие в местната власт и е полезно както за нас, които управляваме тези процеси, така и за хората.”

До момента през новата система  са подадени общо 71 сигнала от граждани, като 36 от тях са обработени и са намерили своето решение, по около 30 се работи, а още 3 са в процес на решаване. Това съобщи Тодор Попов и допълни, че гражданите вече могат да подават сигнали по три начина: на телефон 034/96 96 96, имейл signalipz@gmail.com и Вайбър на тел. 0886 90 06 36, като най-добре е сигналите да бъдат придружавани и със снимков материал.

„Тази възможност за връзка с гражданите е важна и полезна за нас, защото нито аз, нито общинските служители могат да видят всички проблеми навсякъде. Подавайки сигнали, поставяйки въпроси, гражданите пряко ще участват в подобряването на нашата физическа среда и на практика – в управлението на своята община.  Това е важно и полезно за всички и се надявам то да получи своята популярност и хората да бъдат активни. По този начин всички ние ще си бъдем полезни и нашият град ще изглежда по-добре”, коментира още кметът на Пазарджик.

Новата система за обработка на сигнали от граждани е пусната в действие от 20 – ти януари.