От 21-ви до 23-ти февруари в малката зала на „Армеец Арена“ в столицата се проведе Международния и републикански турнир по художествена гимнастика „Angels Cup“. В него взеха участие над 400 гимнастички от Хърватия, Швейцария, Чехия, Норвегия, Испания, Япония, Индонезия и рекорден брой клубове от страната.

Грациите от СКХГ „Диляна Прима“ показаха един отличен старт на новия сезон със своето силно представяне в столицата. При девойки родени 2009г. категория „А“ прекрасно представяне направи Надежда Малинова, която изигра без грешка своето съчетание на обръч и спечели сребърен медал.

Перфектен обръч видяхме на килима в Арена Армеец и на Дарина Трифонова, която заслужено получи своя сребърен медал за своето изиграване. Александрина Митева показа силно участие с дебюта си в категория Елит, за в бъдеще очакваме много изненади от нейните съчетания.

Заслужени аплодисменти получи и ученичката в спортно училище гр. Пазарджик Никол Трендафилова, която още на първото си състезание в „А“ категория за тази година изигра с висока амплитуда и трудност съчетанието си на въже и спечели бронзов медал. Конкуренцията отново беше най-силна в категория „Елит“ 2008, само седмица преди Държавната квалификация в зала София.

В тази категория Дара Стоянова завоюва три златни медала на бухалки, лента и в многобоя! Дара успя да очарова журито и публиката със своята гъвкавост и сложност в съчетанията и беше отличена и с приз за „най- пластична гимнастична“ и коронована от вицеевропейска шампионка Биляна Проданова.

Запомнящо се първо участие за тази година в категория ДУО направиха Божидара Пепелова и Ани Чакърова, момичетата играха в отличен синхрон и успяха да се класират на второ място и сребърни медали. Водени от Величка Петкова и Уляна Айналиева родните ни грации се представиха повече от отлично и ни зарадваха отново с медали, купи и призови места.