Две години, след като спечели милион от „Националната лотария“, брациговецът Димитър Миярев не е получил и половината от милиона си. Той разказа историята си в предаването „120 минути“ на Светослав Иванов в bTV.  240 000 лв. е получил Миярев до момента.

Двеста хиляди първоначално и по 40 000 лв. на година, в продължение на двадесет години, щяла да бъде изплатена печалбата на новия милионер.

„Милионер – без милиони, съм в момента, до момента има двадесет такива милионери в цялата страна, а те трябва да бъдат поне петдесет, от началото на играта до момента. Ще се организираме и ще си търсим правата“ – заяви Миярев.

Той подчерта и това, че нашата държава създава закони, които не се изпълняват. Той цитира Закона за хазарта, който прави „Националната лотария“ легална, а също така и правилата, по които се изплащат печалбите от моментните игри. В същото време Комисията по хазарта е дала лиценз на играта за десет години и е допуснала печалбата да се изплаща в продължение на двадесет години.

В студиото беше и жена от Бургас, която заяви, че присъства там, за да се види, че те са реални хора, но не са получили парите си.

Димитър Миярев от Брацигово стана първият за 2018 г. милионер в България, след като малко преди нова година е купил билет от игра на късмета – „Златните пирамиди“. След като го купил го забравил и едва дни след това се сетил, че може да провери дали съдбата е благосклонна към него.

Така се оказало, че точно този билет крие печалба от един милион лева. Димитър Миряев е женен и живее в родопското градче. Преди година той заяви, че няма намерение да се променя спрямо останалите хора, а също така, че ще почерпи приятелите си за печалбата, която определено ще промени живота на семейството му. Неговата съпруга разказа, че на първо време планират екскурзия, както и редица подобрения в дома си.

Димитър е на 42 години. Работи в сферата на строителството. Печелившият билет е закупил от пункт на Национална лотария в Lafka в Брацигово.

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/milioneri-bez-milioni-spechelilite-ot-nacionalnata-lotarija-shte-tarsjat-parite-i-pravata-si.html