В забързаното ни ежедневие отделяме все по-малко време за творчество. И понеже пролетта е сезонът на ремонтите, ще ви представим няколко идеи. Ако решите да се възползвате от тях, ще дадете живот на старите си вещи, вместо да ги изхвърляте в контейнера за боклук.

На тавана или в мазето, сред купищата вехтории, трупани с години, може би ще откриете и старата шевна машина на прабаба си. И ако имате късмет, тя ще е „крачна“, с марка „Сингер“. Машините от онова време и с тази марка са били много разпространени в цяла Европа, включително и в България. Ето няколко практични идеи, които може да ви влязат в употреба, особено ако харесвате сантименталния стил „винтидж“.

Това са само три вариации по темата – мивка в банята. Но с тази машина наистина можете да направите чудеса, ако проявите въображение. Тя би могла да се използва и като тоалетка, но и като място за работа.

Не на последно място, ако не разполагате с голяма кухня, а се чудите къде да напъхате котлоните за готвене – „Сингер“ е вашето спасение.

Машина може и да нямате в мазето или на тавана, но поне едно колело със сигурност си имате. Със счупена седалка, разкривено кормило, паднала верига и т.н. Не бързайте да го отпращате от дома си. Ето ви няколко идеи и за него.

Освен като акцент в интериора на дома, можете да оползотворите старото колело и в градината.