Над 200 души се събраха на Тодоровден в Ракитово, за да изгледат кушиите по случай празника. Сред зрителите бяха и кметът на общината Костадин Холянов и заместниците му Цанко Молов, Кристина Овчарова и Ангел Кожухаров. За сигурността и безопасността на хората бяха взети мерки от Районния участък на МВР в Ракитово, чиито патрули охраняваха мероприятието.

Конните състезания бяха разпределени в три категории-малка, средна и голяма кушия. В малката на трето място се класира Славчо Генчев с кон Рамбо, на второ-Бриско Младши с кон Мая и на първо Петър Гяуров с кон Бончо.

В средната кушия първо място зае Димитър Богданов с кон Гошо, следван от Бриско Младши с кон Мая и на трето остана Димитър Маринов, който се състезава с кон Марта. В голямата кушия победител стана Петър Гяуров с кон Бончо, на второ- Бриско Младши с кон Мая и на трето-Митко Караманов с кон Арап.

За конете на победителите, класирани на първо, второ и трето място община Ракитово бе осигурила фураж, а от името на кмета на община Ракитово Костадин Холянов заместник-кметовете Кристина Овчарова и Ангел Кожухаров наградиха призьорите с купи и грамоти.