Художникът Любен Зидаров откри изложба в Лесичово днес, той гостува с живопис и акварел по покана на Иван Петков. На откриването присъства и кметът на общината Серьожа Лазаров.

Художникът е роден на 23 декември 1923 г. във Велико Търново и от закръглянето на столетието го делят само три години. Маестрото е ученик на проф. Илия Петров.

Повечето от по-възрастните го познават като автор на илюстрациите на много любими книги като „Приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин“ от Марк Твен, „Приказки от цял свят“ на „Николай Райнов, „Приказките на Шехерезада“ , „Островът на съкровищата“ на Робърт Луис Стивънсън, както и „Андерсенови приказки“.

Любен Зидаров работи като илюстратор на детските списания „Септемврийче“ (1948 – 1953), „Пламъче“ (1953 – 1958) и „Славейче“ (1958 – 1967). От 1967 до 1970 г. е главен художник на издателство „Народна младеж“.

Авторът бе посрещнат топло от местните хора, които с интерес разгледаха изложбата, тя ще бъде на разположение до 1 април, в сградата на фирма „Стови“.

Снимки: Информационен център Калугерово