Изолатор със седем легла е разположен над основния етаж на Инфекциозно отделение в Пазарджик, съобщи шефът на МБАЛ – Пазарджик, д-р Красимир Темнилов. Предприети са всички предписания и мерки на Националния оперативен щаб, които се контролират от Областния оперативен щаб и РЗИ.

Със специална чанта с лед се извозват пробите на пациенти, при които има съмнения за коронавирус. Настаненият в момента в отделението пациент със съмнение, е пристигнал от Германия, останал е в къщи, предупредил е личния си лекар, изпратена му е кола от Инфекциозно отделение, за да го вземе и докара в болницата. Самият пациент е взел нужните мерки, той е бил оборудван с ръкавици и предпазна маска, постарал се е да не контактува с никой от близките си, тъй като е имал изразени симптоми за грип. До края на деня днес ще стане ясно, дали опасенията му са основателни.

Д-р Темнилов похвали пациента, заради това, че постъпва отговорно и се постарал да не навреди не само на най-близките си хора, а и на своите сънародници и съграждани. До момента има три отрицателни проби за Covid-19, изпращани до референтна лаборатория от Пазарджик.