Градът се презапасява с дезинфектанти и стриктно спазва правилата за хигиена, сочи репортерската ни проверка в Пазарджик. От аптеките са изчерпани запасите от спирт, антибактериални кърпички и дезинфекциозни средства.

Още от първия ден, на обявените за предпазване средства и мерки, пазарджиклии започнаха да търсят продуктите ни, разказа фармацевтка в центъра.

Тя препоръча да забърсваме по-честичко бюрото си, както и клавиатурите на компютри и лаптопи. Това може да се прави и с обикновени мокри кърпи, в които често се съдържа и спирт.

Щадящите бебешката кожа мокри кърпи не са особено подходящи, но всички останали могат да влязат в употреба. Честото миене на ръцете със сапун също е важно условие, за да се предпазим от вируса.

По четири пъти на ден пък трябва да се дезинфекцира работното помещение, ако в него има над три работни места. Дезинфекция се извършва в градския транспорт, а от днес и в училищата на Пазарджик.

В момента в МБАЛ – Пазарджик няма нито един пациент, за когото да има съмнения, че е носител на коронавирус. Както още вчера ви информирахме 45-годишният пазарджиклия, завърнал се от Германия е с отрицателна проба и ще бъде изписан до края на седмицата.