Общинският щаб за изпълнение на общински план за защита от бедствия и аварии във връзка с усложнената обстановка от разпространението на COVID-19 в Брацигово се събра днес, съобщиха от общинска администрация. Щабът предприема мерки за ограничаване на контактите на всички жители в Община Брацигово с цел предпазването от заразата и разпространението й .

Кризисният щаб реши:

1.Самотно живеещите възрастни хора от град Брацигово, нуждаещи се от закупуване на хранителни стоки и лекарства могат да позвънят на тел. 03552/20-65 в общинска администрация град Брацигово, от където ще получат съдействие. За останалите населени места възрастните хора да се обръщат за съдействие към кметовете си.
2.Доброволно формирование „Актив 112″ към Община Брацигово, ще са в готовност да се отзоват при необходимост.
3.Кризисният щаб и Община Брацигово се обръщат с апел към всички родители да ограничат излизанията и контактите на своите деца! Нека ние бъдем пример за нашите деца и също ограничим контактите си!
4.Обръщаме се и към всички възрастни хора да не предприемат излизане от домовете си. Ако имат нужда от нещо нека се обръщат към Общинска администрация, на посочения по-горе телефон или към кмета на своето населено място.
5.Когато почувствате неразположение – висока температура, сухота в гърлото или затруднено дишане е необходимо да потърсите по телефона съдействие от личния лекар, а не да се предприема действие за посещение на Спешна помощ или позвъняване на тел. 112.
6.Здравният медиатор да оказва пълно съдействие на здравните власти за прилагане на противоепидемичните мерки.

Нека бъдем дисциплинирани и да направим необходимото за да предпазим децата, себе си и нашите родители от разпространението на COVID-19. Нека всеки от нас се отнесе съвестно и отговорно и спазва мерките за предотвратяване на разпространеното на заболяването! – заяви Надежда Казакова, кмет на община Брацигово и Председател на общинския щаб за защита при бедствия и аварии.