Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и министърът на икономиката Емил Караниколов ще дадат брифинг днес в 16.00 часа в Министерския съвет. Пред медиите членовете на правителството представиха възможните социално-икономически мерки, които предлагат за първия етап на кризата с коронавируса.

Вицепремиер Дончев заяви, че премиерът още на обяд анонсира мерки по отношение на медицинския персонал, те ще товарят малко държавния бюджет, но преди това предвид факта, че обемите защитни средства са малко, се взе решение за създаване на Логистично координационен център – с шеф гл. комисар Николай Николов, там ще се заявяват нуждите от защитни материали, става дума за всички звена извън болниците.

Гл. комисар Николов заяви, че центърът е към Националния оперативен щаб, а така ще стане по-видима дейността на пожарна безопасност, още днес ще систематизираме дейността си и как да постъпват заявките, и как да бъдат разпределяни те.

Роден е на 25 ноември 1962 г. в Перник. През 1980 г. завършва четвърта гимназия в родния си град. Военната си служба отбива като пожарникар. През 1982 г. започва работа като пожарникар към ОПС СКМ „Ленин“, към районната противопожарна служба в Перник. В периода 1987 – 1991 г. е командир на отделение в Районната противопожарна служба. През 1991 г. завършва факултета по Пожарна охрана на ВИПОНД-МВР и става инспектор по противопожарна охрана към Общинския народен съвет в Перник със звание лейтенант. След това е последователно началник на група в Районната служба „Противопожарна охрана“ – Радомир и началник на група „Пожарогасене“ в служба „Противопожарна охрана“ при РДВР – Перник. От 29 август 2006 г. е директор на Национална служба – „Пожарна безопасност и защита на населението“. Награждаван е с почетен знак на МВР – III и ІІ степен. Освен това е президент е на националния комитет на КТИФ (Международна асоциация на пожарните и спасителни служби) за България и заместник-председател е на Българската федерация по пожароприложен спорт.