Като кмет, като гражданин и като родител искам да помоля всички, да проявим отговорност, търпение и съпричастност, да се опитаме по този начин да бъдем полезни на себе си, така на близките и на града си, заради това искам днес да учредим заедно една инициатива наречена – „Аз пазя Пазарджик“.

Искам да ви помоля да спазваме стриктно указанията дадени от нашия Национален кризисен щаб, това не е толкова трудно. Всичко е въпрос на дисциплина и самодисциплина, нещо което дължим това е да положим всички усилия да защитим своите близки по този начин.

Безспорно е ясно, че сме в една в по-различна ситуация и извънредна ситуация, в която трябва да се държим отговорно. Това е начинът да излезем от нея. Това не означава да бъдем паникьосани или да действаме прекалено истерично, напротив, сега е моментът да покажем, че ние, пазарджиклии, сме хора, които можем да се справяме с извънредни ситуации – разумно и отговорно. Защото всичко това е важно за нас като общество.

Вие знаете, че можете да разчитате на мен и целия ни екип, аз съм убеден, че мога да разчитам на вас. Искам сърдечно да ви помоля, да бъдем дисциплинирани, отговорни, разумни и спокойни, само това е начинът да се справим с тази ситуация. Убеден съм, че ние, а и всички институции, и Националния кризисен щаб ще направим всичко необходимо, за да запазим нормалната обстановка, доколкото е възможно, навсякъде.

Затова скъпи съграждани сега е моментът да покажем нашата интелигентност и съпричастност, моля всички, които имат желание да бъдат полезни, да направим така че да дадем и личен пример – да се запишат като доброволци, за да помогнем на най-уязвимите в момента хора. Трябва да защитим нашите майки, бащи, баби и дядовци. Желаещите  могат да го направят като се запишат доброволци в офиса на БЧК., на ул. Хан Крум №11, в близост до Съдебната палата.

Сигурен съм, че заедно ще се справим с това предизвикателство. Като кмет и като баща отново ви моля да спазвате правилата разпоредени от Националния кризисен щаб и да се включим в инициативата „Аз пазя Пазарджик“.

Тодор Попов