Днес заедно с имамите разяснихме решенията на Висшия Мюсюлмански съвет. С цел ограничавене разпространението на коронавируса, се преустановяват общите молитви в джамиите, включително и петъчната молитва – джума намаз. Националния оперативен щаб взе решения – повече от двама възрастни да не се събират на едно място, пред магазините и банките чакащите да бъдат през 2 метра, съобщи днес на жителите на община Сърница Неби Бозов.

Временно се преустановяват организираните пътувания на български граждани в чужбина, организираните пътувания на чуждестранни граждани у нас, както и всички организирани туристически посещения в рамките на вътрешния туризъм. Временно се преустановяват също организираните посещения, представляващи допълнителни туристически услуги по смисъла на Закона за туризма.

Това разпореди със своя заповед от днес министърът на туризма Николина Ангелкова. Много наши съграждани се завръщат от чужбина, но трябва да остават 14 дни под карантина ако идват от рискова държава. Към момента с решение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса за такива са определени Италия, Испания, Иран, Република Корея и Китай. Здравето е на първо място. Вярвам, че с обединени усилия в тази изключително тежка ситуация ще намерим сили да продължим напред колкото и да е трудно.