“В борбата за ограничаване на разпространението на заразата, довела до въвеждане на извънредно положение в страната, Община Пазарджик въвежда редица мерки за облекчение на гражданите, подкрепа на уязвимите групи и бизнеса. За да осигурим безпрепятствения достъп до различни учреждения и услуги, в срок до 29 март, всички общински паркинги ще са безплатни, отменена е Синята зона – на всички паркоместа ще се паркира без такса.” , съобщи кметът Тодор Попов.

Безплатни ще бъдат и паркингите на градския пазар, зад ДКТ „Константин Величков“ и при сградата на Общинска администрация.

За облекчение на търговците, които са наематели на общински обекти, Община Пазарджик няма да изисква плащане на наем в срока на извънредното положение.

“Ръководството на Община Пазарджик въведе посочените облекчения с разбирането, че периодът на извънредно положение е тежък за всички. Нека всички проявяваме необходимото разбиране, нека бъдем човечни в отношението си един към друг, но и заедно с това, стриктно да спазваме ограниченията.  Молим за Вашето разбиране и съдействие! Да бъдем отговорни и да се пазим взаимно!”, призова Тодор Попов.

“В такива моменти е безценна всяка проява на човечност и грижа към тези, които са и без това в социална криза. Пример за това е жестът на собственик на ресторант в Пазарджик, който от няколко дни предоставя всеки ден обяд на хора в нужда. Жест достоен за уважение.”

Заедно с въведените облекчения, Община Пазарджик отново напомня на гражданите, стриктно да спазват всички наложени ограничителни мерки във връзка с предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19.

Приемането на мерките и тяхното оповестяване е първата стъпка. „Важно и необходимо е те да се спазват, затова апелираме към гражданите да бъдат съвестни, отговорни и стриктни в изпълнението им, да не се струпват на големи групи и да се пазят един друг.“, допълни кметът Тодор Попов.