Септемврийската полиция пусна патрулни автомобили с високоговорители, които да предупреждават жителите на населените места в общината да не нарушават ограничителните мерки.

Целият наличен състав на Районното управление на МВР е изпратен да следи за спазването на въведените ограничения заради епидемията от коронавирус. Униформени служители патрулират на територията на цялата община и с високоговорители предупреждават гражданите да не се събират на групи, като най-голямо внимание се обръща на етническите махали.

Не малко са обаче и хората, които използвайки топлото пролетно време се събират на раздумка пред магазинчетата или на тротоара, това на практика е нарушение, което полицията иска да предотврати по мирен път. Не забравяйте, че допустимото разстояние между двама души в условията на разразстваща се зараза си остава два метра.

От тази вечер са забранени сбирките на открито на площади, в беседки, детски площадки, а нарушителите ще бъдат наказвани. В малките населени места хората са доста по-отговорни и дисциплинирани, разказаха полицаи. В града все още сякаш не осъзнават грозящата ги опасност.