Уважаеми съграждани,
Току що приключи заседание на Областния кризисен щаб в Пазарджик, на който бях поканен да присъствам. Бяха обявени четири нови случая на заразени с вируса на COVID-19, за съжаление потърпевшите са от нашата община. Трима от изследваните с положителни резултати са медицински лица от Пещера. Всички те са поставени под карантина и се намират в болничното заведение. Един от заболелите с коронавирус е съпруг на заразената по-рано жена от нашия град. Държа да ви информирам, че всички са в добро общо състояние. При някои от тях се констатират съвсем леки здравословни отклонения от нормалните показатели. Силно се надявам болестното състояние в което се намират нашите съграждани да отшуми скоро без да предизвиква усложнения. Пожелавам на заболелите много кураж в борбата с тази болест. На медиците от пещерското здравно заведение изпращам своите благодарности за готовността да помагат в трудната ситуация. Сигурен съм, че ще преминем този труден път заедно. Сигурен съм, че ще излезем от ситуацията още по- силни и еднинни.

Йордан Младенов, кмет на Община Пещера

Минути по-късно бе подадена и официална информация от РЗИ, която гласи:

РЗИ Пазарджик уведомява, че са потвърдени от лабораторията в гр. Стара Загора, четири положителни резултата за коронавирус, на две медицински сестри и една санитарка от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера. Медицинските лица към настоящия момент се намират в отделението, което продължава да бъде под карантина.

Четвъртият положителен резултат е на съпруга на първата жена с положителен резултат за COVID-19, който също е под домашна карантина.