Всички болници на територията на областта ще разполагат с отделения, в които ще се лекуват заразени с коронавирус. Общият брой на болничните легла в региона е 366. Това става ясно от нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев,  с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

12 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. С тях общият брой на случаите става 276. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.
Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени, както следва: три в Бургас, четири в Пловдив, четири в Инфекциозна болница, София, и един в Кюстендил.
Със 7473 легла, които да обслужват болни с коронавирусна инфекция, разполагат лечебните заведения  у нас. От тях 1137 са в болниците в София. Интензивните легла са общо 1347, като 518 от тях са в столичните болници. Това посочи началникът на ВМА.
До момента са извършени 6454 лабораторни изследвания по метода PCR, уточни още председателят на Щаба.

В заповедта на здравния министър е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.