С решение на Областния кризисен щаб, Вътрешното отделение на МБАЛ „Димитър Ранев“ гр. Пещера е освободено от карантина. Пробите за коронавирус на медицинския персонал и пациентите са отрицателни и те ще продължат карантината си вкъщи. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след извънредното заседание на Областния кризисен щаб, което се проведе днес.

До вторник – 31 март, всички лечебни заведения от областта ще представят план и готовност за лечение на болни от коронавирус при евентуално разрастване на епидемията. По отношение на личните предпазни средства, областният управител съобщи, че е определен срок до понеделник – 30 март, в който всички болници в областта отново трябва да представят заявки в РЗИ Пазарджик за необходимите им количества.

Началникът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова допълни, че са изпратени  общо седем нови проби за изследване. Те са от персонала на Инфекциозно отделение към МБАЛ Пазарджик, който обслужва болните с COVID-19, на пациент от КАРИТ и на хоспитализиран болен с коронавирус в Инфекциозното отделение.

Областният управител Стефан Мирев благодари отново на всички физически лица и фирми, които се свързват с него и изразяват желанието си да помогнат като доброволци и дарители в тази извънредна ситуация „Това е начинът да бъдем обединени и с усилията на всички нас – представители на институции и на обществото да преборим това коварно заболяване“, каза в заключение Стефан Мирев.