Осмият пациент обявен вчера от ген. Мутафчийски, че е от Пазарджик и е носител н коронавирус,  е с постоянен адрес в Пазарджик и е оставен на лечение във ВМА – София, заяви днес на брифинг областният управител Стефан Мирев, след проведеното днес извънредно заседание на Областния оперативен щаб.

60 – годишният мъж е идвал в Пазарджик на 18-ти март и се е срещал с брат си и братовчед си, двамата са поставени под карантина.

Общо 1186 човека в областта са под карантина, изпратените проби на медицинския персонал и пациентите в пещерската болница са с отрицателен резултат. Ето защо е взето решение Вътрешното отделение на пещерската болница ще бъде освободено от карантина.

571 човека от карантинираните са от Пазарджик, до края на работния ден данните на всички ще бъдат въведени в системата на личните лекари и ще могат да бъдат видени от тях, съобщи шефката на РЗИ – д-р Фани Петрова.  Изпратени са нови проби от Инфекциозно отделение, чийто резултати се очакват в утрешния ден.

Всички отделения в болниците, от заповедта на министъра ще бъдат готови до вторник, като всяка болница трябва да представи план за действие при случай на разрастване на епидемията, допълни областният управител Стефан Мирев.

 

Целия брифинг вижте ТУК