Две хиляди пещерци и жители на двете села от общината – Радилово и Капитан Димитриево, ще получат хранителни пакети в рамките на инициативата „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!“ 

Продуктите от първа необходимост ще бъдат предоставени по списък направен от община Пещера, а средствата за тях са осигурени от „Биовет“ АД. Общата сума на дарението е 250 000 лв. Хората, включени в услугата са от най-уязвимите социални групи, като пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб „Вяра“.

По този начин най-голямото предприятие в региона ще се включи в кампанията посветена на предпазването от COVID-19. Даренията ще бъдат връчвани по списък, на всеки две седмици от доброволци, които ще ги отнесат по домовете на хората, а това ще продължи до изчерпването на сумата.

Припомняме, че „Биовет“ АД бе първата фирма в Пещера, която предостави на местната община предпазни маски, защитни очила, ръкавици и дезинфектанти. Дарение от същите предпазни средства бе направено и на местната МБАЛ „Проф. Димитър Ранев“.

„Няма нищо по-ценно от човешкия живот, за нас е важно да направим така, че най-застрашените от коронавируса хора да бъдат защитени, а в същото време да усетят, че в трудните моменти сме готови да им протегнем ръка. Болестта може да бъде преодоляна с общи усилия. Задължително е да имаме социално мислене в тежки за цялото общество времена. Това е поредното дарение, с което фирмите от нашата група подкрепят националната кауза за опазване на здравето на хората и намаляване на негативните последици от пандемията. Надяваме се скоро опасността да бъде преодоляна и да се върнем към нормалния ритъм на живот. Хората от Пещера могат да разчитат на нас.““ – написа собственикът на „Биовет“ АД – Кирил Домусчиев във Фейсбук профила си.