РЗИ Пазарджик уведомява, че пробите, които бяха взети и изпратени за изследване за COVID-19 в лабораторията в гр. Стара Загора на лицата контактни на народния представител, г-жа Даниела Малешкова, са отрицателни.

Хората от най-близкото домашно обкръжение на депутатката бяха тестувани веднага, след като стана ясно, че тя е носител на вируса. За момента всички са под карантина. Утре безплатно могат да бъдат тествани всички жители на Септември и общината, които имат опасения ,че може да са болни от коронавирус.

Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени в лабораториите у нас от началото на дейността им до днес. Първите тестове започнаха да се извършват в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, след което бяха разкрити лаборатории и в Стара Загора и Варна. В Националната референтна лаборатория на 28 януари 2020 г. е проведено първото изследване на проба за COVID-19, а във ВМА първият тест за новия коронавирус е извършен на 2 февруари т. г.

Тестовете са направени в лабораториите както следва: в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ – 5037, във Военномедицинска академия – 2767 и 1250 бързи, в Стара Загора – 1400, в болница „Токуда“ – 470, в Бургас – 300, във  Варна – 825, в УМБАЛ „Софиямед“ – 750 и в лаборатория „РАМУС“ – 3100.

 

В Септември: Специализирана лаборатория за изследване на „COVID-19“ идва в понеделник