Taзи сутрин е починал мъж от Пещера. Той е бил 72-годишен с множество придружаващи заболявания. Така броят на починалите у нас вече е 21 души – 3,7% от всички заболели, като средната възраст е 65 години, съобщи ген. В. Мутафчийски на редовния си брифинг тази сутрин.

През последното денонощие са починали и още двама пациенти – жени на 60 и 75 г., също с множество придружаващи заболявания.

Общо изследвани са 252 нови проби през изминалото денонощие, а от новите 19 нови случая, шестима са настанени в лечебни заведения.

Увеличението на новите случаи на COVID-19 е с 3,6% по-висок в сравнение с предишния ден. Няма нови засегнати области, посочи ген. Мутафчийски.

В София са 15 случая, в „Пирогов“ – 1, в Инфекциозна болница – 2, в Центъра за бърза медицинска помощ – 6 от изследвани 85 служители. В Центъра за бърза медицинска помощ на ВМА – 1.

Благоевград – 1, Стара Загора – 1, Хасково -1, Смолян – 1.

541 са потвърдените случаи на новия коронавирус в България, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният – на 86 години. Средната възраст на заразените с COVID-19 е 46,5 години.