Собственикът на най-голямата верига лечебни заведения в страната д-р Михаил Тиков дарява още 75 000 лв. за борбата с коронавирус – 5000 броя бързи тестове. Те ще бъдат използвани безплатно за граждани в лечебните заведения, част от групата на „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“.

Д-р Тиков направи дарение и от 100 PCR теста на Центъра за Спешна медицинска помощ в град Бургас. Чрез тях ще бъде изследван медицинският персонал в линейките, които са на предна линия в контакт с болните. Тяхната стойност e 12 000лв.

 Дарените през месец март 5 броя дихателни апарата от д-р Михаил Тиков на Министерство на здравеопазването, вече са доставени в болници в 5 града на страната:

УМБАЛ „Бургас“, гр.Бургас

МБАЛ „Пазарджик“, гр. Пазарджик

МБАЛ „Проф.д-р Параскев Стоянов“,гр.Ловеч

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, гр.Габрово

МБАЛ „Благоевград“, гр. Благоевград

Апаратите са от най-високо качество и клас на немската фирма Draeger.

5000-те бързи тестове, които той дари през март за безплатно ползване от външни пациенти на лечебните заведения, част от групата на „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ вече се използват в структурите за изследване.

„Заедно сме по-силни и ще се справим с пандемията от коронавирус“, коментира д-р Тиков.