Апаш извършил няколко кражби от магазини е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейски участъкв кв. „Изток“. В края на март на територията на областния град били установени няколко кражби от търговски обекти. В района на Градския пазар апаш разбил решетка и витринно стъкло на магазин за часовници.

Собственикът на обекта И.П.- 49г. се оказал освен с щети по помещението и с липси на часовници за близо 2000 лева. По подобен начин бил атакуван и магазин за перилни препарати и козметика в центъра на областния град. 53-годишната управителка С.С. се простила със сумата от 120 лева от оборота и неустановено количество перилни и санитарни препарати.

За изясняване на случаите незабавно бил сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. На по-късен етап в разследването се включили и колегите им от участъка в пазарджишкия квартал „Изток”. Така органите на реда стигнали до самоличността на извършителя. Той се оказал А.А.- 34г. – жител на същия квартал. При проведените процесуални действия у него били открити и откраднатите предмети и вещи от двата търговски обекта. Апашът е задържан в ареста, а спрямо него се водят досъдебни производства.