Екипи на Районното управление във Велинград под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик разследват тежко престъпление в курорта, при което починаха членове на велинградско семейство. Сигнал за случая бил подаден тази сутрин малко преди 10.00ч. от близки на семейството. Те съобщили за сериозна свада и викове идващи от съседния апартамент, в който живеели тримата техни роднини.

Известният треньор по плуване Велчо Клешков е убил жена си и сина си, след това се е самоубил.  Между 9:30 и 10 ч. сутринта комшии, които са и роднини на загиналото семейство, подали сигнал, че нещо се случва на горните етажи над тях в апартамента на 68-годишния Клешков.

Пристигналите на място полицаи заварили три трупа. В спалнята убита с нож в сърцето била бездиханната Йорданка Пенина. 58-годишната съпруга на Клешков също била треньор по плуване.  В детската стая, прободен с нож в сърцето, бил открит мъртъв 23-годишният син на семейството Владимир. Момчето било с увреждания.

В коридора мъртъв е открит Велчо, който след като първо е убил жена си, а после сина си, се е самоубил. Няма оставено предсмъртно писмо.  Владимир е единствено дете в семейството. Велчо и Йорданка се ползват с огромен авторитет във Велинград. Никой, никога не е чувал семейството да е имало проблеми.  Те са треньори в известния местен клуб „Белмекен“. На място се прави оглед. Ще бъде извършена аутопсия на телата.