„Не знаем какво е отключило агресията на Велчо Клешков, възможно е това да е психическо заболяване. Нашата основна версия е, че той е извършил убийството на сина си и съпругата си, а след това се самоубил“. – така коментира трагичният инцидент във Велинград в предаването на вТV „Тази сутрин“ гл. комисар на МВР Ивайло Иванов.

„Не можем да кажем, че има фрапантно увеличение на случаите на домашно насилие, завишението е минимално. Има спад при престъпността, но нас това не ни успокоява, ние продължаваме да вършим своята работа. Самото падане на извънредното положение няма да доведе до сериозен ръст в престъпността, тогава извършителите ще имат по-голяма свобода на движението, но като цяло не очакваме да се повиши престъпността след като бъде премахнато извънредното положение.“ – допълни Ивайло Иванов.

„На този етап няма нужда от включването на армията на КПП-тата, тъй като няма заразени фатален брой полицаи. 29 са общо заразените от МВР, като един вече е излекуван. Основно са в столицата и един случай от Благоевград, нова проба се очаква за служител в Банско.“ – смята гл. секретар на МВР.

„Въпреки че имаше много полицаи на улицата на Лазаровден хората не спазваха изискванията за предпазване от коронавирус, но на Цветница денят беше коренно различен. 2700 акта са съставени до момента, но хората просто трябва да разберат колко е страшно да не спазват мерките. Санкциите трябва да са последното нещо.“ – каза още Иванов.