Велики понеделник ще е слънчев. В хода на деня облачността ще се увеличава от северозапад. Около и след обяд вятърът ще се усилва в крайните западни и крайните източни райони. Температурите – в пролетния диапазон – 19-24 градуса, сравнително по-топло ще е в западните и централните части на Северна България.

Сутринта на Велики вторник времето ще е меко. Около обяд все още ще е топло с температури около 20 градуса. След обяд добре изразен студен фронт ще обхване Балканите от северозапад на югоизток. Ще започне бързо захлаждане, придружено със силни студени пориви на вятъра от северозапад. До вечерта ще завали дъжд на запад, който с падането на температурите през нощта, тук-там за кратко в западната половина на страната, ще преминава в мокър сняг. Снеговалежите ще са символични, с образуване на снежна покривка само в планините.

На Велика сряда валежите ще спрат още до обяд. Облачността ще започне да се разкъсва. Ще остане обаче ветровито и сравнително хладно с температури около 5-6 градуса сутринта до 10-11 в ранния следобед. От Велики четвъртък до Велика събота – слънчевото време се завръща с поредното мощно затопляне. Температурите в дните преди големия християнски празник ще гонят летни стойности над 25 градуса. В събота се очаква по-осезаем вятър в Северна България. На Великден – пролетно време с температури след обяд около и над 20 градуса с потенциал за незначителни превалявания от дъжд.