Автопаркът на ОП “ ЧПОИ “ се попълни с мултифукционален автомобил. Машината е предназначена за почистване на улиците. Започва чистене и миене на улици в общината с модерното возило. Водата може да бъде изпръсквана под високо налягане от дюзи разположени в предната част, както и от странични приспособления, което увеличава полезната мощ. “ Започваме пълна дезинфекция на главните и второстепенни улици в общината.

С натриев хипохлорит ще се третират обществени места, подстъпи към поликлиниката, полицията, пожарната, учебните и социални заведения. Целта на тази профилактика е намаляване на опасността от зараза с COVID-19″, каза кметът Йордан Младенов. Той коментира, че закупуването на автомобила е било належащо защото съществуващите две специализирани машини за миене са над 50-години и са силно амортизирани.

“ Почистването на улиците ще продължава през целия летен сезон. Машината има опция за отпушване на канали, което увеличава нейната функционалност и възможности. Желанието ми е да се поддържа нужната хигиена на пътните платна, което е част от приоритетите ми за работа през мандат 2019-2023″, допълни Младенов.