Още един случай на заразен с коронавирус от областта обяви тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб, ген. Венцислав Мутафчийски. Общо седем са новите случаи в страната, като шест заболелите са настанени в болница, но за съжаление има и три нови жертви.

Общият брой на заразените българи с коронавирус вече са 676. 230 души са в болница, 36 са в интензивно отделение. От всички болни 401 са в столицата.

Още четиристотин теста ще трябва да бъдат препотвърдени днес, обяви ген. Мутафчийски. 1149 души са под карантина в нашата област, по данни на РЗИ – Пазарджик от вчера.

71 са излекуваните и изписани от лечебни заведения лица. От тях 47 са мъже, а 24 – жени.

Пациентите, при които е потвърден COVID-19 и са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение, са 230. 36 от тях са в интензивни структури.

Лицата-медицински служители, които са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, са 36.

31 са починалите пациенти, при които е доказан COVID-19. Новите смъртни случаи са на жена на 68 г. от Хисар, която е починала в болница „Каспела“. Пациентката е била в тежко състояние с множество заболявания. Вчера, в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал мъж на 38 г. Той е постъпил с тежка двустранна пневмония в лечебното заведение и бил на апаратна вентилация.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите пациенти.

Генерал-майор Мутафчийски съобщи, че в момента се провежда тестване на гражданите в Банско и Добринище, както и на екипажа на военен кораб, завърнал се от обучение.

В България са пристигнали 15 000 дози с лекарството хлорикин фосфат, като с тях ще могат да се поемат с пълни дози за лечение над 16000 души.