Продължава кампанията на Биовет, съвместно с Община Пещера – „Остани вкъщи, спаси човешки живот“. До момента са раздадени хранителни пакети на представителите на клуба на пенсионерите „Надежда“, на диабетно болните и клуба на инвалидите „Вяра“. Ежедневно доброволци и социални работници от общината се включват в акцията по предоставянето на пакетите по домовете на възрастните хора.
Голяма част от тях не са напускали къщите си от началото на извънредното положение, за помощ разчитат на близките и съседите си, които вместо тях пазаруват от магазините. Хранителните пакети съдържат храни от първа необходимост с дълъг срок на годност. Те са осигурени от Биовет АД. Кампанията стартира миналата седмица, а първи видяха своите подаръци хората от пенсионерския клуб, предстои раздаването на хранителните пакети и в двете села Радилово и Капитан Димитриево.
Срещнахме ви с някои от тях, а ето какво заяви и председателката на клуба Райна Готева:

Председател съм на пенсионерски клуб „Надежда“, който има 165 членове, всички получиха това, което е приготвено за нас. Искам да изкажа най-искрени благопожелания на ръководството на „Биовет“, в лицето на г-н Домусчиев за това което е решил да направи за нас, да даде тези продукти за крайно нуждаещите се хора.

Той се пребори с коронавируса, но смятам, че вирусът, който е винаги трябва да е сред нас е човечността и добротата, и тя трябва да се запази, за да може повече хора да помагат и да си помагаме взаимно. Ние винаги сме получавали помощ аг Биовет, за което сме им безкрайно благодарни. Пожелавам им да са живи и здрави, в момента, всеки прие с благодарност това, което ни се предлага и предполагам, че всички ще останат доволни от помощта.