РЗИ Пазарджик, съобщи, че към днешна дата за област Пазарджик има 15 лица с положителна проба за коронавирус. Броят на изписаните и подлежащи на 28 дневна карантина, с два отрицателни резултата е 4 – ма. Броят на хоспитализираните към момента е 6 -ма. В ОАИЛ към „Инфекциозно отделение“ на „МБАЛ-Пазарджик“ АД се лекува един мъж на 58 години, от Говедаре, той е интубиран. В „Инфекциозно отделение“ на „МБАЛ-Пазарджик“ АД е жена на 50 г., в добро общо      състояние и мъж на 61 г., в задоволително общо състояние.

В „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ ООД, гр. Пещера – 2 жени на 54 и на 63 г., в добро общо състояние. В МБАЛ „Уни Хоспитал“ ООД – гр. Панагюрище е настанен мъж на 67 г., в добро общо състояние.

Към момента заболелите в резултат на грижи за болни с коронавирус са 3 медицински сестри и 1 санитарка. Една от медицинските сестри е изписана с два отрицателни резултата от „Инфекциозно отделение“ – „МБАЛ- Пазарджик“, втората медицинска сестра, със санитарката са  на домашна изолация. Третата медицинска сестра е хоспитализирана в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ гр. Пещера. На домашна изолация за 28 дни е народният представител Даниела Малешкова. Починалите в резултат на заболяването са трима.

13.04.2020 Бр.
Изпратени проби  за деня/ по данни подадени в РЗИ Пазарджик от ЛЗ 3
Лица под карантина за деня 67
Общ брой лица под карантина 1092
Потвърдени положителни проби за деня 1