Трима народни представители, избрани от 13 МИР – Пазарджик, ще се включат в два учебни часа в обучението в електронна среда на учениците от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ на 16 април 2020 година от 10,30 до 11,30 часа.

Десислава Тодорова от ПГ на ГЕРБ, Надя Клисурска – Жекова от ПГ на „БСП за България“ и Сергей Кичиков от ПГ на ДПС ще гостуват на аксаковци в деня, в който отбелязваме 141 години от приемането на Конституцията на Княжество България (Търновската конституция).

Темата на часовете „Пътят на закона – от идеята до приложението“, е част от редовните учебни програми по Философия и Гражданско образование и ще се проведат в най-голямата платформа за обучение във виртуална среда, предвид наложените мерки на извънредното положение в страната.

За часа учениците са подготвили блиц интервю с народните представители, една своя идея за законопроект и обява за работа за народен представител.

„В Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в Пазарджик винаги сме залагали на обучение, което не се ограничава в рамките на традиционната класна стая. Дори и днес, когато сме изправени пред едно от големите предизвикателства на образование в електронна среда, се стараем да предложим на учениците ни качество, различен подход и споделен опит по предметите. Идеята, в часовете в електронна среда да гостуват народни представители, съдии, представители на различни професии, е на учениците ни. Така ще направим по-привлекателни часовете и знанията ще се усвояват по – добре.“, е мнението на директора на училището Иванка Ваклинова.