В две общини от областта ще има частични местни избори. На поправителен ще се явяват жителите на Септември и Стрелча. Марин Рачев бе отстранен от длъжност преди няколко месеца, както и кметът на Стрелча – Стойно Чачов. Причините и за двамата са различни, но гражданите на двете общини ще трябва отново да се изправят пред изборните урни.

На 10 септември държавният глава Румен Радев пренасрочи частичните избори в Септември и още 13 кметства в страната. Те трябваше да се проведат на 14 юни, но заради епидемията от коронавирус, Румен Радев ги отложи за 27-ми септември. Все още е рано да се каже кога ще има избори в Стрелча, но ако следваме хронологията на събитията, следва това да се случи през октомври или ноември, тази година.

Вчера Върховният административен съд окончателно отстрани кмета на община Стрелча Стойно Чачов, съобщиха от пресцентъра на съда. Така върховните магистрати потвърдиха решението на Общинската избирателна комисия, която в края на миналата година предсрочно прекрати правомощията на Чачов с мотив, че едновременно е и собственик на търговско дружество „Българска асоциация по белот“.

Фирмата за организиране и провеждане на спортни събития, както и други дейности позволени от закона, е регистрирана през 2015 година. Чачов бе избран за втори мандат кмет от партия АБВ.