РЗИ- Пазарджик уведомява, че е потвърден положителен резултат за COVID-19 на  жена от град Пещера на 73 години, която е хоспитализирана в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ „Проф. Димитър Ранев“, близка на една от вече хоспитализираните жени в същото отделение. Жената е с придружаващи заболявания.

Още една пациентка с потвърдена диагноза COVID- 19, е изписана от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.  Заболяването протече леко, без прояви на дихателна симптоматика и други респираторни прояви. Проведено е съответното лечение и тя е изписана в добро състояние след  две отрицателни проби, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.

50-годишната жена  е от пазарджишкото село Сарая. Има  придружаващи заболявания. Постъпила е  в болницата на 7 април със симптоми на основното си хронично страдание. Това е петият случай на излекуван болен от  COVID-19 в МБАЛ-Пазарджик.

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик пожелава на всички Светли Великденски празници и призовава хората да останат по домовете си!