Велинградският треньор по плуване Велчо Клешков е планирал предварително смъртта на най-близките си хора, както и своето самоубийство. Това сочи изготвената астрологична карта по случая, който предизвика голяма полемика и тъга в курортния град, твърди астрологът Йорданка Игнатова. Според нея разположението на планетите сочи, че мъжът дълго е обмислял и планирал поведението си, а в основата на драмата му е заболяването на неговия син.

Вероятно Велчо също е имал заболяване, което тепърва е щяло да се развива в неблагоприятна посока и за него единственият начин за решаване на още по-тежкия казус е бил смъртта на тримата. Той е предполагал, че в близко бъдеще жена му сама ще трябва да гледа болното им дете, а също и него. Астроложката смята, че първоначалният му замисъл е бил да сложи край на живота на детето и собствения си, но после е преценил, че това ще бъде много тежко за жена му, заради това е убил и нея.

Убийството не е извършено в състояние на афект, смята Игнатова, защото той не е посегнал на брат си, а го е изтласкал от семейното жилище, когато мъжт се е опитал да разбере, какво се случва на другия етаж на общата им къща. Ако Велчо е бил афектиран, той щеше да убие и него, а го е предпазил, казва Игнатова.

С подробната събитийна карта на Йорданка Игнатова, можете да се запознаете – ТУК