Според пазарджишката астроложка Йорданка Игнатова астрологичната карта на загиналия нелепо журналист Милен Цветков сочи, че този месец ще бъде опасен и фатален за него. „Гледах фактологичната астрологична карта на самата катастрофа, защото беше пуснато видео и беше засечено, че всичко се е случило в 18,03 часа.“ – разказа Игнатова.
„От рождените му данни и приблизителният час на смъртта установих, че той през месец април е бил застрашен от инциденти и да стане жертва на насилие. Много мислих по тези въпроси: дали е привлякъл насилието, за да стане жертва на дрогирания наркоман и по този начин, като известен журналист да се обърне внимание за промяна на НК във връзка с шофьори, които карат пияни и дрогирани? Всеки ден стават катастрофи, но когато човек е известен – тогава се обръща по- голямо внимание. И ето той стана жертва на този разтърсващ съзнанието инцидент. Предопределено е било месец април е бил за него много опасен.“ – допълва Йорданка Игнатова. 
„Винаги когато, в една карта, планетата Уран попада в осми дом /домът на смъртта / ако човек умре, това се случва при внезапен, неочакван инцидент и не по негова вина, както е в случая. Няма индикации за желание за самоубийство или грешка от страна на Милен Цветков.“ – твърди астроложката.