Потвърден e от Националната референтна лаборатория положителен резултат за COVID-19 на 54- годишен мъж от град  Пазарджик. Той е съпруг на хоспитализизраната 50- годишна жена в „Инфекциозно отделение“ на „МБАЛ-Пазарджик“ АД и е настанен за лечение в същото отделение. Към настоящия момент мъжът е в добро общо състояние. Обхванати са контактните лица.

От обявяването на извънредното положение до момента в нашата област са се заразили общо 22-ма души. Шестима от тях са напълно излекувани, а трима са починалите в резултат на предизвиканата от вируса двустранна бронхопневмония. И тримата са имали други съпътстващи заболявания, информираха от РЗИ.

46 са новите случаи на COVID-19 у нас. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. 63 положителни проби са регистрирани за последните 24 часа. С тях доказаните случаи на новия коронавирус в България стават 1234. 983 са активните случаи. 54 лица с потвърден COVID-19 са починали, а 197 са излекувани.
Под лекарско наблюдение в болнични условия, с доказана коронавирусна инфекция, са настанени 285 пациенти. 41 от тях се намират в интензивни отделения и клиники. 6 от новите положителни проби са установени при лица-медицински персонал, както следва: в София – 1; във Видин – 5. Така общият брой на медицинските служители с потвърден COVID-19 у нас става 135.