Вторият транш от помощните хранителни пакети вече пое към жителите на Пещера, Радилово и Капитан Димитриево. Този път броят на хората, които ще получат помощните храни е удвоен, тъй като голяма част от най-възрастните, в неравностойно положение, не членуват в местните клубове или сдружения. С помощта на Община Пещера бяха издирени имената и адресите на всички, които имат необходимост. Във втория кашон с продукти потребителите ще открият сирене и кашкавал на „Маджаров“, колбаси, натурален сок, кафе, брашно, олио и предпазна маска.
Има и домове, които социалните работници и доброволците посещават по няколко пъти, преди да открият обитателите им. „За нас това не е трудност, но е малко неудобно, когато трябва да изкачиш няколко етажа за да разбереш, че кашонът в ръцете ти, остава непредаден, понеже хората ги няма.“ – разказва Маргарита Радева. „Другият проблем е, че по регистрация хората се водят на един адрес, а всъщност се оказва, че временно са се преместили при синове или дъщери, но това също не ни спира, защото издирваме новия адрес и ги откриваме.“ „На липсващите може да се оставя бланка с телефонен номер, на когото да позвънят когато се приберат вкъщи“ – предлагат от доброволческия екип. „Така ще се спести времето на доброволците и социалните работници.
Припомняме, че кампанията  „Остани си вкъщи, спаси човешки живот“ стартира на 9 април. Средствата за подпомагането на кампанията са осигурени от Биовет АД и са в размер на 250 000 лв. Хранителните пакети ще стигат до адресата си още много пъти, тъй като кампанията ще продължи до момента на изчерпването на сумата. С благодарност и пожелание за здраве бяха приети днешните хранителни пакети от хората в Пещера, те намират, че подадената по време на криза ръка винаги е навременна, също така подчертаха, че толкова мащабна дарителска акция не е била провеждана до момента в тяхната община.