Отворено писмо до:

Министър-Председателя на Република България
г-н Бойко Борисов

от: Иван Венциславов Тодоров

Уважаеми г-н Борисов!

Пише Ви гражданин на Република България, който в момента се намира на територията на Южен Китай, град Гуанджоу, в болница Фуда.
Името ми е Иван Венциславов Тодоров, роден на 11.06.1984г. в град София.

Пиша Ви, и от името на г-жа Ана Александрова Арнаудова
и нейния син Георги Йорданов Арнаудов,
и двамата родом от Пазарджик, които също се намират в Южен Китай, град Гуанджоу, в болница Фуда към момента.

Бих желал, г-н Борисов да Ви споделя и информирам за нещата около създалата се изключително неприятна ситуация, използвайки ЕДИНСТВЕНО и САМО трибуната на ЛИЧНИЯ си профил в социалните мрежи.

Георги Йорданов Арнаудов е на 19г. Роден е в град Пазарджик. Той също като мен се БОРИ с онкологично заболяване вече повече от една година. БОРИ се със злокачествен тумор на крака, наречен – сарком на Юинг. Да, 19 годишен е!
Да, БОРИ се!
Ще Ви споделя за нашия младеж Георги.
Той, е едно адски симпатично 19 годишно българско момче, израснало в нашата родина.
Смело мога да заявя, че този български младеж се е превърнал в един БЪЛГАРСКИ ВОЙН! ВЪПРЕКИ своята тежка съдба, г-н Борисов, ВЪПРЕКИ нея!
Той се БОРИ!
Но истината е, че този български ВОЙН, който е едва на 19 години от 2 дни, не е хапвал нищо, не защото няма възможност да се храни, а защото не иска и да чуе повече за КИТАЙСКАТА храна!
Неговата мечта във този момент е да се прибере у дома, там където ще го чакат любимите му наши БЪЛГАРСКИ гозби!

Неговата майка г-жа Ана Александрова Арнаудова, родом от Пазарджик, е ИСТИНСКИ БОЕЦ.
Тя е родител като мен и като Вас, г-н Борисов.
А аз съм убеден, че НА СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕЩО ПО-ЛОШО ОТ ТОВА РОДИТЕЛ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ДЕТЕТО МУ СТРАДА И ИЗПИТВА БОЛКА!!!
Тя е от този тип родители- майка от „старата школа“. Онзи тип майки, които са 24/7 неотлъчно до детето си и съпреживяват неволите му като свои. Тя не случайно е тук, на 10000 км. от България, вече повече от 40 дни в пълна изолация, в болницата и жадува не по-малко за ДОМА, където я очакват 15-годишният Александър (брат на Георги), както и нейният съпруг!
Точно такава майка, каквато отгледа и възпита мен, г-н Борисов, Бог да я прости!

За мен Иван Венциславов Тодоров, онкоболен Българин със 100% ниво на инвалидност, БОРЕЩ за трета поредна година (1 в България, 1.5 в Турция и 4 месеца в Китай) с изключително рядкото онкологично заболяване –
ОСТЕОСАРКОМ НА МЕКИТЕ ТЪКАНИ,
Вие г-н Борисов, сте Генерала, а аз за Вас съм „Ивчо“ (Иво, Иво… Така поне ме наричахте по време на безбройните ни футболни мачове на малки вратички, в които съм имал честта и удоволствието да изиграя редом до Вас, Генерале!).
За последно Ви видях малко преди да замина за лечението си в посока Китай. Спомням си добре, че се зарадвахте да ме видите на живо и дори се заговорихме за онзи хубав момент, в който с далечен шут вкарах атрактивен гол за отбора на Витоша Бистрица във вратата на Левски София (дублиращ състав) в контрола, проведена на стадион Герена.
Никога няма да забравя как, Вие Генерале, се върнахте лично до мен, за да ме поздравите и ми стиснахте ръката за това мое изпълнение.
Признавам си, във тази момент придобих силно чувство на гордост!
Пиша ви и от името на горд
Български гражданин и редовен данъкоплатец, който, когато е трябвало да гласува за своето бъдеще в РОДИНАТА си и го е правил по съвест, е избрал именно Вас, г-н Борисов!
Пиша Ви и от името на любящ баща, който почти четири месеца вече не е виждал сина си как расте. И причината за това, е не защото съм искал това да се случи, а защото ми се наложи да замина САМ далеч от дома, борейки се за живота си.
Пиша Ви и от името на „Иво“, с който играехте футбол доста пъти, докато бе напълно здрав и винаги, когато сте имали нужда от него той е бил на Ваше разположение Генерале!

Аз, г-н Борисов, пристигнах в болница Фуда в Южен Китай, град Гуанджоу на 08.02.2020г. с полет на руските авиолиний Аерофлот през Москва.
Семейство Арнаудови са пристигнали със същата авиокомпания на 23.03.2020г.
Към днешна дата 30.04.2020 руските, турските, както и арабските аеролинии отказаха всички свой редовни полети към Европа най-рано до края на месец МАЙ. Основната причина за това да няма налични полети е създалата се извънредна ситуация около световната пандемия която налага ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА на почти всички международни авиокомпаний към момента!
След направените всевъзможни запитвания и търсене на всички възможни варианти, както от наша така и от страна на Българското консулство вън Шанхай, се разбра, че единственият ни вариант за пътуване обратно към родината е непосилен нито ФИЗИЧЕСКИ нито ФИНАНСОВО на мен и сем. Арнаудови към днешна дата!
За мое съжаление, както и на сем. Арнаудови на този етап и почти сигурно до края на месец МАЙ, ние тримата нямаме никаква възможност ( ФИЗИЧЕСКА И ФИНАНСОВА) да се приберем у дома, в нашата мила РОДИНА!

Моля Ви,
г-н Министър-Председател,
От мое име и от името и на сем. Арнаудови.
В ситуация на пълна БЕЗИЗХОДИЦА и извънредните обстоятелства най-официално Ви молим за съдействие и оказване на помощ за своевременното ни и благополучно транспортиране на територията на Република България!
Допълнителният проблем, който усложнява прибирането ни от която и да е авиокомпания към родината е фактът, че ние с Георги сме в неравностойно физическо състояние към момента и трудността, която имаме да пътуваме като редовни пътници (на двамата се налага да ползваме патерици и инвалидни колички).
С оглед на пандемията от коронавирус, рискът от зараза при преминаване през летища и терминали е огромен.
И тримата сме запознати със абсолютно всички мерки за безопастност и поставянето ни под задължителна 14-дневна карантина при пристигането ни на родна земя. Ние живеем в Китай по време на извънредно положение от въпросния вирус вече месеци, преминали сме през редовни и периодични тестове в болницата.
Ще представим „официални документи“ в потвърждение на това.
Оборудвани сме и със задължителните предпазни мерки като облекла, маски и дезинфектанти, покриващи изискванията на СЗО.
На последно място в молбата си, но не и по важност, искам да отбележа, че финансовите възможности, с които разполагаме и тримата към този момент не ни позволяват още дълъг период на престой във Китай!

С дълбок поклон, вярващи в силата на Бог и с голяма надежда ще очакваме отговор от Вас, г-н Борисов.
Дори и при евентуален отказ на зова ни за помощ ние няма да паднем духом, защото първо ЖИВОТЪТ ме научи дори и по трудния начин, че човек винаги трябва силно да ВЯРВА и да дава всичко от себе си, да не спира да се БОРИ за своята СЪДБА, и второ, защото БЪЛГАРСКИЯТ дух е несломим!

Поздрави от далечен Китай!

Сърце, Душа за България!