Патрули на РУ Пазарджик обикалят в парковете и по кварталите, в областния град. Днес се осъществява и засилен контрол над мотоциклетисти и мотопедисти за използване на предпазни каски, правоспособност и регистрации на МПС. 

Вече са разрешени посещенията и разходки в парковете в цялата област, но при стриктно спазване на изискванията в заповедта издадена от Министъра на здравеопазването. Контролът за нейното изпълнение е възложен на съответните общински администрации, полицията и РЗИ. Полицейските служители ще следят и стриктно за носенето на предпазни маски на обществени места, а на нарушителите ще бъдат съставяни актове.

Припомняме, че санкциите в тази връзка варират между 300 и 1000 лева. Екипи на пътна и охранителна полиция ще бъдат позиционирани на основните пътни артерии в областта заради очаквания засилен трафик на леки и товарни автомобили. Ще се извършва контрол за спазване на скоростните режими с наличните технически средства, като във фокуса на органите на реда ще са мотоциклетистите и мотопедистите.