За изминалото денонощие са установени нови 69 случая на коронавирус, които са разпределени в 12 области, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Новите случаи се разпределят така: София – 14, Пазарджик – 14, Благоевград, Ямбол – 8, Видин, Кюстендил – 7, Хасково – 5, Сливен – 2, Бургас – 1, Плевен, Смолян и Стара Загора – също по 1 случаи. В Благоевград и Хасково са заразени по две деца между 2 и 15 години. Заразени са и 9 нови медици – 7 в Пазарджик и във Видин – 2.

Общият брой на заразени с COVID-19 в България е 1758. Новите излекувани от коронавирус инфекцията са 18. Трима души са починали за последното денонощие  – мъж на 80 години от Велико Търново с множество заболявания, мъж на 61 години от Габрово и 71-годишен мъж от Сливен.

За последните 24 часа са изследвани 1465 проби. Общо направените проби от началото на епидемията са 51 768 или 7395 на 1 млн. население. 9 са новите случаи на заразени сред медицинския персонал у нас. Няма значими изменения от предходния ден в световен мащаб. 81 247 са новите случаи.

При водещите страни по случаи няма размествания в тяхната последователност – САЩ, Русия и Великобритания са начело. На Балканите се запазва тенденцията за водещите страни – Румъния, Сърбия, в дъното с най-малко случаи са Гърция и Северна Македония за последното денонощие. 

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса честити днешния празник на военнослужещите и благодари на всички българи, които спазват мерките и помагат в битката срещу коронавируса.